Στο παρασκήνιο της δημιουργίας της νέας συλλογής iQ Surface

Στο παρασκήνιο της δημιουργίας της νέας συλλογής iQ Surface

Ανθεκτικό, προσαρμόσιμο και εμπνευσμένο, το ομοιογενές vinyl δάπεδο της Tarkett είναι ένα πραγματικό υλικό design. Τοποθετήστε το στα χέρια ενός σχεδιαστή και συμβαίνει κάτι μαγικό: μια πραγματοποίηση απεριόριστου δημιουργικού δυναμικού. Αυτή είναι η ιστορία της iQ Surface, μιας συλλογής Tarkett που πρωτοστατεί σε δημιουργικότητα και στην έκθεση "Formations", μια δυναμική εγκατάσταση της εβδομάδας Design του Μιλάνου που αλλάζει τις αντιλήψεις.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ DESIGN ΜΙΛΑΝΟ - ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ

Για πολλούς επισκέπτες στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου το ταξίδι αφορά διαλόγους. Συζητήσεις μεταξύ συναδέλφων ή θεωρητικών αφηγήσεων που αναπτύσσονται μεταξύ των εννοιών και του ακροατηρίου τους. 

Ένα σημείο εκκίνησης για νέα πράγματα, όπου οι ιδέες λειτουργούν ως σημείο αναφοράς για να καθοδηγήσουν και να επηρεάσουν την ερχόμενη εργασία. Αυτός είναι ο λόγος για την εκκίνηση νέας της συλλογής iQ Surface στο Μιλάνο. Η πόλη θα είναι το σκηνικό μιας νέας συλλογής που θα πυροδοτήσει τη συζήτηση. Στην περίπτωση της iQ Surface επιλέξαμε τον Centro Filologico Milanese ως την πλέον κατάλληλη τοποθεσία. Μια τοποθεσία γεμάτη παράδοση με ένα από τα παλαιότερα κέντρα για την έρευνα και τη μελέτη της γλώσσας. Δεν υπάρχει καλύτερο πλαίσιο για να εξετάσετε τις μοναδικές μορφές οπτικής επικοινωνίας της iQ Surface.

Φέτος, στην Εβδομάδα Design του Μιλάνο αποκαλύπουμε τη συλλογή της Tarkett iQ Surface, το αποτέλεσμα της συνεργασία μας με το Σουηδικό design studio Note. Η συλλογή, αποτελούμενη από 5 θέματα, προσεγγίζει τα vinyl δάπεδα της Tarkett μέσα από μια φρέσκια οπτική σχεδιασμού. H επιμέλεια των χρωμάτων είναι ο οδηγός, σε συνδυασμό με τη φινέτσα του Σουηδικού studio, για να προσδώσει σε κάθε θέμα μια διακριτή απόχρωση και επεξεργασία και τεχνική της επιφάνειας. Σε συνδυασμό με τους τρόπους με τους οποίους οι ράβδοι συγκόλλησης (που ενώνουν τα παρακείμενα κομμάτια του βινυλίου μαζί) έχουν γίνει περισσότερο καλλιτεχνικό μέσο, ​​αυτή η νέα συλλογή επιτρέπει ένα νέο πεδίο χρήσης για ομοιογενείς επιφάνειες βινυλίου στο σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική.

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΣΥΛΛΟΓΗ

Η συλλογή είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Tarkett και του στούντιο σχεδιασμού Note με έδρα τη Στοκχόλμη που ξεκίνησε με τη δημιουργία ενός περίπτερου για την έκθεση επίπλων 2018 της Στοκχόλμης αποκαλύπτοντας το πεδίο εφαρμογής του vinyl δαπέδου της Tarkett για μια νέα γενιά εφαρμογών σχεδιασμού. Μια σειρά με την ίδια στάθμιση με τη λειτουργία, τη μορφή και την έκφραση του χρώματος.

Η συλλογή iQ Surface είναι ο δημιουργικός προορισμός ενός 50χρονου ταξιδιού με ένα υλικό που έχει αγαπηθεί και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους. Ένα έντιμο υλικό που συνδυάζει την τεχνολογία και το design για όλους.

Για έναν σχεδιαστή, το δυναμικό του ομοιογενούς vinyl της Tarkett ως δημιουργικού εργαλείου είναι σαφές μόλις τοποθετήσετε ένα δείγμα στα χέρια του. Και υπάρχουν πολλοί που συμμερίζονται αυτήν την άποψη. οι αρχιτέκτονες που το προδιαγράφουν στα έργα τους, τα άτομα που δημιουργούν το δάπεδο της Tarkett στο εργοστάσιο στο Ronneby και τα αμέτρητα άτομα που το εγκαθιστούν σε δάπεδα και επιφάνειες σε όλο τον κόσμο.

Ως υλικό είναι ένας αφανής βιομηχανικός ήρωας. Τεχνικά προηγμένο, ευέλικτο, βιώσιμο και απίστευτα εύκολο στον καθαρισμό και τη συντήρηση - 100% κατάλληλο για το σκοπό. Και μαζί με αυτά τα χαρακτηριστικά, βρίσκονται οι αισθητικές ιδιότητες που ανοίγουν ατέλειωτες δυνατότητες για έναν σχεδιαστή ή έναν αρχιτέκτονα εσωτερικού χώρου. Η ομορφιά του ομοιογενούς vinyl της Tarkett είναι ότι μπορείτε πραγματικά να συνδυάζεται απόδοση και ομορφιά.

 

 

ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ

Η Tarkett είναι μια πολυεθνική εταιρία με εταιρικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό πνεύμα που εκτείνεται από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς στόχους μέχρι το εργοστάσιο παραγωγής και ακόμη και μέσα από τα άτομα που εγκαθιστούν τα προϊόντα της.

Εν ολίγοις, η Tarkett επιδιώκει να συνδέσει τα προϊόντα της, τους τρόπους εργασίας και συμπεριφοράς με μια συνεκτική και συνεργατική αρχή που αναφέρεται ως:

Δεσμευόμαστε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας μέσω των δυνατοτήτων που μας παρέχει η καινοτομία, μέσω της μακρόχρονης αφοσίωσης και των επιτευγμάτων της αειφορίας. Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι είναι επείγον να αλλάξουμε τα μοντέλα για να διατηρήσουμε τους πεπερασμένους φυσικούς πόρους και το φυσικό κεφάλαιο στον κόσμο. Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη μιας κυκλικής οικονομίας. Ολοι μαζί.

- Fabrice Barthélemy, Chief Executive Officer της Tarkett

Κάθε προϊόν που παράγει η Tarkett αξιολογείται  ως προς την ‘υγεία των υλικών’ τακτικά σύμφωνα με τις αρχές Cradle to Cradle®. Κατά τη διάρκεια αυτής της επαναληπτικής διαδικασίας, η σύνθεση υλικού ενός προϊόντος βελτιστοποιείται συνεχώς προς το σκοπό της παραγωγής κυκλικών υλικών. 

Με την προώθηση της σκέψης που προβάλει την αειφορία και την εξωστρέφεια, η Tarkett έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα 'take back', όπου οι εργολάβοι που εγκαθιστούν τα πατώματά τους μπορούν να εξοικονομήσουν απόβλητα εγκατάστασης, τα οποία στη συνέχεια συλλέγονται για ανακύκλωση.

Η Tarkett επίσης ανακυκλώνει τώρα τα ομοιογενή δάπεδα (από το 2011 και μετά) για να τα τοποθετήσει ξανά στον κύκλο - ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για το σύνολο του κλάδου, οδηγώντας μας σε έναν κύκλο ζωής των προϊόντων με πραγματικά κλειστό κύκλωμα." Ακόμα και μετά από δεκαετίες η Tarkett θα μπορέσει να ανακυκλώσει πλήρως την επιφάνεια iQ και να την ενσωματώσει πίσω στη διαδικασία παραγωγής, για να δημιουργήσει ένα νέο ομοιογενές vinyl προϊόν υψηλής ποιότητας.

IQ SURFACE - ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ

Υπάρχουν πολλοί που αναγνωρίζουν τα ομοιογενή vinyl δάπεδα iQ ως διακοσμητικό υλικό και πολλοί που το γνωρίζουν ως λειτουργικό υλικό. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία της συνεργασίας που δημιούργησε τη συλλογή iQ Surface. Τώρα, όλοι όσοι χρησιμοποιούν και βιώνουν αυτή τη συλλογή θα φτάσουν να δουν και τις δύο πλευρές. Αυξάνει τις συλλογικές ιδιότητες του υλικού.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε πάντα ότι είναι ένα πράγμα να έχετε ένα όμορφο πάτωμα, αλλά στην πραγματικότητα αυτό το δάπεδο πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργήσει. Ένας διάδρομος νοσοκομείου δεν μπορεί ποτέ να κλείσει τελείως. Ομοίως, ένα σχολείο ή το σπίτι των ηλικιωμένων πρέπει πάντα να είναι προσβάσιμο.

"Για εμάς, αυτή η ιδέα για το πού καταλήγει το δάπεδο iQ Surface συμβάλλει πολύ στις τελικές συλλογές χρωμάτων. Χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές όπου το χρώμα στο δάπεδο και στους τοίχους μπορεί να συμβάλει πραγματικά στην ευημερία όσων το βιώνουν. Στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη, ένας διευθυντής ή ένας εσωτερικός αρχιτέκτονας μπορεί τώρα να εκφράσει ένα συναίσθημα και να παρουσιάσει ένα θετικό συναίσθημα στο περιβάλλον. Αυτή είναι μια πραγματικά όμορφη ευκαιρία ", λέει ο Charlotte Ackemar.

"Από τεχνική άποψη, η συλλογή iQ Surface ανήκει σε μια πολύ ιδιαίτερη οικογένεια προϊόντων Tarkett. Προσφέρει εξαιρετική ευκολία συντήρησης, είναι βιώσιμη, και δίνει μια συνεπή αισθητική, ανεξάρτητα από το πόση φθορά λαμβάνει ", λέει ο Per Sternegård, producty manager της iQ, Tarkett.

"Τεχνικά τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η διαδικασία και η κατασκευή του προϊόντος της Tarkett είναι εξαιρετική. Συνεργαστήκαμε στενά με τους τεχνικούς για να διερευνήσουμε πόσο μακριά θα μπορούσαμε να πάρουμε τις δημιουργικές μας ιδέες χωρίς να χάσουμε την ακεραιότητα του υλικού ", λέει η Charlotte Ackemar της Note.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Πριν από λίγο καιρό, κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας συνάντησης, το Studio Design Note πήρε ένα τεμάχιο βινυλίουTarkett 4cm x 4cm. Ένα κομμάτι δεκαετούς παζλ, μια χαμένη σύνδεση ίσως ανάμεσα σε ένα από τα πιο ανθεκτικά βιομηχανικά υλικά στον κόσμο και τα άτομα που σχεδιάζουν μαζί του.

Η συζήτηση που προέκυψε σχετικά με τις τεχνικές και αισθητικές του ιδιότητες οδήγησε στην iQ Surface. Κάθε ομάδα χρωμάτων έχει ένα θεμέλιο ουδέτερων και βασικών αποχρώσεων, καθιστώντας το ιδανικό για εσωτερική αρχιτεκτονική. Κάθε χρώμα σε μια ομάδα μπορεί να συνδυαστεί αβίαστα με άλλους στην ίδια οικογένεια. Με πάχος μόνο 2 χιλιοστών, μπορεί να σμιλευτεί σε κυματοειδή χαρακτηριστικά. Η επιφάνεια iQ δεν είναι απλώς για δάπεδα, αντιμετωπίζεται ως μια ευπροσάρμοστη διακοσμητική λύση σχεδιασμού

Μία από τις κύριες προκλήσεις αυτής της συνεργασίας ήταν να ξεπεράσουν οι άνθρωποι την κοινή οπτική. Η Tarkett δεν ήταν ποτέ ένα απλά μια εταιρία με υλικά για δάπεδα - κοιτάξτε, δοκιμάστε το υλικό και αφήστε το να σας προκαλέσει.

- Florian Bougault, EMEA art director, Tarkett

Πέντε πανέμορφες ιστορίες χρωμάτων, στις οποίες η απόχρωση, ο τόνος και το υλικό στρέφονται ευθέως προς το σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική. Και η εγκατάσταση "Formations" στο Μιλάνο, όπου όλα έρχονται για πρώτη φορά μαζί.

Προχωρώντας σε μια νέα διαδρομή, το iQ Surface είναι ένας νέος τρόπος σκέψης και σχεδίασης. Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να λάβετε αποκλειστικές πληροφορίες για το iQ Surface όταν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην εβδομάδα σχεδιασμού του Μιλάνου: